Boka hotell i Stockholm

Boka hotell i Stockholm

Stockholm, vår vackra huvudstad, är en av Europas populäraste destinationer. Man räknar med att Stockholm har cirka 11 miljoner kommersiella gästnätter per år. Det gör att Stockholm ligger bland topp tio. Hälften av alla gäster är affärsresenärer, medan den andra är privatresenärer. Om du bor i Stockholm, och vill boka hotell eller om du är på besök här, från en annan del av landet, för en eller flera nätter så finns det en hel del hotell att välja mellan. Överlag så är ungefär 60 % av Stockholms hotell av fyrstjärnig standard. Många av de hotell som finns i huvudstaden tillhör dessutom någon av de stora nordiska hotellkedjorna så som First, Elite, Choice och Scandic.

När du ska boka hotell i Stockholm, så är det bra om du redan innan bestämt dig för vad det får kosta, var någonstans i staden ungefär du vill bo, hur många nätter och givetvis mellan vilka datum. Har du redan bestämt dig för ett specifikt hotell, så kan du ringa eller maila dem och boka direkt. Annars är ett smart alternativ att du bokar hotell via en bokningssajt. Det finns idag flera kända bokningssajter på nätet, som är länken mellan dig och hotellet. De erbjuder ofta lägre priser och du kan enkelt jämföra de olika alternativen. Sebara till att du noga läser villkoren som bokningssajten har och vad som gäller när det kommer till betalning, avbokning med mera. Kolla även upp vad som ingår i priset. En del hotell erbjuder frukost, parkering WiFi och så vidare, medan andra tar en extra kostnad för detta. Se även till så att du får reda på vilka incheckningstider och utcheckningstider som gäller, samt om du behöver betala direkt till bokningssajten eller om du ska betala till hotellet.

Beroende på vad du ska göra i Stockholm, så finns det som sagt flera olika alternativ till hotell att bo på. Ska du ta flyget tidigt nästa dag, är det att rekommendera att du bor nära Arlanda. Ska du däremot ha en skön semestervecka, så är det bra att fundera på vad du vill se och göra i Stockholm. Sedan boka ett hotell med gångavstånd till det mesta. Dock finns det tunnelbana, bussar och taxi som kan ta dig dit du vill åka. I Stockholm finns det mycket att se och göra, så se till att boka hotell i Stockholm och upplev vår huvudstad på nära håll.